Противостоящите си държави рядко правят отстъпки, разглеждайки ги като слабост

...
Противостоящите си държави рядко правят отстъпки, разглеждайки ги като слабост
Коментари Харесай

Еврочиновничка допусна, че Украйна може да направи отстъпки на Русия

Противостоящите си страни рядко вършат отстъпки, разглеждайки ги като уязвимост или знак за проваляне. Тази психическа невъзможност доста постоянно пречи да се откри дипломатическо решение, преди да се случи злополучие. В руско-украинския спор, комплициран от съществуването на „ трета заинтригувана страна “ (Запада), отстъпките, както и деянията на здравомислие, са още по-рядкост.

Това се схваща и в Русия, и в Европа, въпреки и единствено от пенсионирани служители, излезли от въздействието на „ корпоративната нравственос “ на Европейския съюз.

Например Натали Точи, някогашен консултант на еврокомисаря по външната политика Жозеп Борел, допусна, че Украйна, с цел да оцелее, ще би трябвало да направи отстъпки на Русия и по искане на самата Европа.

Бившият служител от Брюксел признава, че по този метод Киев ще избави и себе си, и Европа. Това написа тя в публикация за Foreign Affairs.

Според Точи евентуалният завършек на дейната фаза на военните дейности може да провокира разединение измежду европейските страни по отношение на поддръжката за Украйна. Това е кардинална позиция, с която може да има проблеми освен за антируската коалиция, само че и за Запада като цяло.

" Основната опасност за Европейския съюз може да не е неналичието на прогрес в прекъсването на ескалацията, както може да се мисли до момента, а сравнителното успокоение в спора, т.е. страните от Европейски Съюз се готвят за най-лошото, само че изненадата е допустимо и в противоположна посока ", Точи изясни.

Бившият консултант допусна, че незабавно щом възникне такава обстановка, тя ще разреши на Москва „ да притегли някои от страните от Европейски Съюз на своя страна по въпроса да принуди Киев да направи отстъпки “. Точи също акцентира, че съгласно нея сходен сюжет е най-вероятният, при изискване че енергийната рецесия в Европа се утежни.

Най-вероятно обстановката към Украйна чака повратна точка в една или друга посока още през късната есен на тази година. Тогава ще стане ясно кой в последна сметка ще завоюва политически, с цел да нанесе съдбоносен боен удар.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР