Противоречията се задълбочават между НПО и майките на деца с

...
Противоречията се задълбочават между НПО и майките на деца с
Коментари Харесай

Нинова: Настояваме НС да няма лятна ваканция


Противоречията се задълбочават сред Неправителствени организации и майките на деца с увреждания. Най-странното е, че общественият министър не взе участие в договарянията. Имаме чувство, че се тупа топката. Това съобщи на конференция водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Настояваме до юли законът да се промени и да се реши казусът с хората с увреждания. Затова настояваме да няма Народно събрание никаква почивка, добави Нинова.

“Голяма част от проблемите на майките щяха да са решени, в случай че се решаваха в точния момент. През май месец предлагаме решения, само че не се одобряват от ръководещите. Решение на казуса сме предоставяли и на МТСП. Нашето искане е министерството да редуцира периодите за решение на проблемите на протестиращите майки. Настояваме единствено държавното управление да си свърши работата. Имаме съответни оферти, просто държавното управление да ни чуе ”, добави Антон Кутев.

„ Европа се раздира от мигрантите. Виждаме реакциите в Германия, Австрия, Италия – обща ос против мигрантския проблем. Питаме премиера каква е позицията на кабинета. Настояваме да се яви в Народно събрание да осведоми за позицията на кабинета. Не е ясно какъв брой са бежанците, минали през България, декларират от Българска социалистическа партия.

44282 души са минали през България преди да стигнат до Европа, регистрираха социалистите „ Питаме премиера, склонен ли всички да се върнат в България, каква позиция ще изрази “. Нашата позиция е всички бежанци да се върнат от страната, от която са пристигнали, съобщи Нинова.

По тематиката за водния пъкъл в София. От една година слушаме Столична община, че климатът се утежнява. „ Бурята Фандъкова ни връхлита за следващ път “, означи Калоян Паргов. Той разкритикува Метрополитен, който не е спрял придвижването на метрото, макар че доста от станциите са били наводнени, в това число и линиите.

Българска социалистическа партия желае изключителна сесия на Общинския съвет, на която Фандъкова да изясни по какъв начин се готви общината за предварителната защита на сходни феномени. Ако кметицата не потвърди, че може да ръководи града – с изключение на с пиара, да си подаде оставката. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР