Противоречиви законодателни инициативи, приети в последния момент от работата на

...
Противоречиви законодателни инициативи, приети в последния момент от работата на
Коментари Харесай

Росен Желязков и Антонио Таяни обсъдиха предстоящите стъпки по пакет Мобилност

Противоречиви законодателни начинания, признати в последния миг от работата на Европейския парламент значи, че Европа не може да покаже единност в решаването на значими въпроси.

Това разгласи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков след днешната си среща с ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни в Страсбург, оповестиха от пресцентъра на министерството. Той съобщи, че тази незабавна намира се провежда със съдействието на министър-председателя Бойко Борисов, поради скорошното привършване на мандата на Европейския парламент. Министърът напомни, че предходната седмица в Комисията по превоз и туризъм на Екологичен потенциал беше признат единствено един от отчетите от Пакета за подвижност I.

Росен Желязков уточни, че по време на диалозите са оценени трите вероятни разновидността – внасяне в пленарна зала единствено на признатия от комисията доклад; внасяне в пленарна зала на целия пакет, макар че множеството отчети не бяха признати и отдръпване на пакета до избирането на нов парламент.

Пред Таяни министър Желязков е изтъкнал съответни причини в интерес на третия вид – отсрочване на внасянето на документа в пленарна зала. „ Очакваме отрицателни последствия за бъдещето на Европейския съюз, в случай че документът, под напън бъде подложен на гласоподаване в последните дни на Народното събрание. Това е неприятен сигнал, който ще усили евроскептицизма и ще раздели Европа “, разгласи министър Желязков. Той посочи, че българската страна е за общи правила при интернационалните транспорти на товари, само че не такива, които са непропорционални, дискриминативни и наложени непременно. Ръководителят на Екологичен потенциал Таяни е приел тези съображения и е декларирал, че ще ги разиска с ръководителите на политическите групи в европарламента.

Министър Росен Желязков сподели още, че следва по-късно през днешния ден да беседва с ръководителя на групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Удо Булман. В тази връзка той благодари на евродепутата Сергей Станишев, който е съдействал за организирането на срещата. По думите това е част от поредицата начинания, с които всички, без значение от политическите разлики вървим в една посока за отбрана на националния интерес. Важно е да се означи, че тези проблеми не са единствено българските, а и на всички периферните страни в Европейски Съюз, добави още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР