Противопожарната служба в Гърция продължава да се бори с пожарите,

...
Противопожарната служба в Гърция продължава да се бори с пожарите,
Коментари Харесай

Пожарите в Гърция са под контрол, но опасността остава

Противопожарната работа в Гърция продължава да се бори с пожарите, които през последните 24 часа доведоха до доста нарастване на мащабите на екологичната злополука в страната, съобщи гръцката национална телевизия ЕРТ и Българска телеграфна агенция. Няколко огромни огнища за момента са под надзор, само че службите остават нащрек.

Пожарите в Западна Атика и в Левкохома в региона на Лакония понижиха, само че на Родос огнището продължава да е интензивно. Службите са в подготвеност, защото заплахата от възпламеняване остава висока поради жегите.

В Мандра огънят е сподавен и нощта мина умерено, откакто беше издадена заповед за евакуация на Агиа Сотира, Палеокундура, Панорама и Палеохори, както и на регионите Инои, Агиос Йоанис Коракас, Агиос Пантелеимонас и Киафас. Вчера в Мандра изгоряха три къщи.

В Западна Атика работят 300 пожарникари със 120 транспортни средства, а от ранни зори се включиха също три самолета и четири хеликоптера.

В Родос картината също е усъвършенствана, само че още има пламъци сред Аполона и Ембона. Въпреки това службите са обнадеждени, че скоро всички фронтове на острова ще бъдат потушени. За задачата работят 102 пожарникари с 26 транспортни средства, както и два хеликоптера и четири самолета.

Огнището в Лакония, което се възпламени в сряда по обяд и още веднъж през вчерашния ден, към този момент е намаляло, откакто цяла нощ пешеходни екипи гасят обособени огньове, с цел да не се разпалят още веднъж и разширят. От сутринта на място там са четири самолета и един хеликоптер.

Под надзор е и пожарът, който избухна през вчерашния ден в Мега Евмиро в региона на Ксанти.

Междувременно в Крит са арестувани трима души, защото са правили действия навън, които могат да доведат до пожар. Бяха санкционирани и двама мъже в Агиос Атанасиос край Солун и Ханя край град Волос за приложимост на оксижен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР