Противопожарната служба в Брусарци най-вероятно няма да бъде закрита. Това

...
Противопожарната служба в Брусарци най-вероятно няма да бъде закрита. Това
Коментари Харесай

След посещението на Радев в Брусарци, спасяват противопожарната служба

Противопожарната работа в Брусарци най-вероятно няма да бъде закрита. Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев по време на срещата си с жителите на Брусарци.
Причината за незабавната аудиенция бе надигналото се неодобрение след локалните, по отношение на решението службата да бъде закрита.
Исканията си хората документираха с протестна подписка на над 1 200 души, коятто бе изпратена в Министерство на вътрешните работи, омбудсмана Мая Манолова и министър-председателя Борисов.
В четвъртък рано сутринта в Брусарци дойдоха шефът на пожарната Николай Николов и вътрешния министър Валентин Радев. Те се срещнаха с управлението на общината, както и с недоволните жители.
Радев изясни, че министерството е внесло в Народното събрание искане противопожарните служби в общините с под 5 000 души да се запазят, само че за тях да отпадне условието за трима пожарникари на промяна. В такива дребни пожарни промените да се поемат от двама души, предлага министър Радев. Той счита, че Народното събрание ще одобри това предложение и по този начин пожарната в Брусарци ще бъде непокътната, само че сигурно други 12 дребни сектора в страната ще бъдат закрити.
В брусарската пожарна работят 11 души. Момчетата имат 1 автомобил и с него реагират при произшествия в региона. Пожарната в градчето е основана през 1987 година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР