Противопожарна екипировка купуват за Доброволно формирование към Община Варна. Това

...
Противопожарна екипировка купуват за Доброволно формирование към Община Варна. Това
Коментари Харесай

Купуват противопожарна екипировка за доброволното формирование във Варна

Противопожарна екипировка купуват за Доброволно формирование към Община Варна. Това излиза наяве от оповестената социална поръчка, научи Moreto.net.

Предвижда се със сумата от 40 хиляди лв. без Данък добавена стойност да бъдат подсигурени 20 пожарникарски костюма, толкоз чифта ботуши, колани с осигурително въже, защитни каски и защитни ръкавици.

На гърба на якетата би трябвало да написа „ Доброволно формирование “ и да участва гербът на Община Варна.

Според напътствията на Министерство на вътрешните работи оборудването може да бъде подменяна при покриване на избрани периоди за употреба и когато положението ѝ не разрешава следваща приложимост. За минимални експлоатационни периоди се одобряват: защитно облекло – 5 години, пожарникарска каска – 10 години, пожарникарски ръкавици – 3 години.

Когато срокът за прилагане на оборудването изтича през настоящата бюджетна година, кметът на общината уведомява документално министъра на финансите за нужните средства за нейното възобновяване, които да се плануват за идната бюджетна година.

Преди година доброволците във Варна са над 20. Повече от половината са директно ангажирани с акции по пожарогасене. През лятото на 2021 формированието получи подаяние пожарозащитно съоръжение.

Финансирането на работата на доброволците се реализира посредством държавно делегиран бюджет, а логистичното ръководство се управлява от Община Варна, взаимно с Регионалната дирекция по пожарна сигурност и отбрана на популацията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР