Противникът на Путин Алексей Навални е бил здраво вързан за

...
Противникът на Путин Алексей Навални е бил здраво вързан за
Коментари Харесай

Разкриха последните часове на Алексей Навални

Противникът на Путин Алексей Навални е бил " крепко вързан за ръцете и краката " четири до пет часа преди да бъде разгласен за мъртъв, твърди нов отчет, представен от Daily Mail.

Руската организация за отбрана на правата на индивида gulagu.net твърди, че съдебномедицинският специалист, който е изследвал натрупа на 47-годишния опозиционен водач, е бил подложен на напън от страна на тайните служби да скрие заключенията си.

(Във видеото: Отиде ли си съветската съпротива със гибелта на Навални?)

В първичните съветски отчети се споделя, че Навални е умрял от " кръвен съсирек " в арктическия затвор " Ад ", наименуван " Полярен вълк ", където е бил затворен вследствие на политически репресии.

Сега в къс отчет организацията декларира: " Съдебният специалист е бил притиснат да скрие откритите кръвни съсиреци...в мускулите на прасците и ръцете ".

Това демонстрира " образуването на кръвни съсиреци вследствие на нарушение на естественото кръвообращение ".

Източникът твърди, че правосъдният специалист " е бил податлив да има вяра, че четири до пет часа преди настъпването на смъртта затворникът е бил вързан и ръцете и краката му са били завързани ".

Крайниците му " са били крепко завързани тъкмо по този начин, че кръвта да застои и в нея да се образуват кръвни съсиреци, които по-късно да запушат белодробната артерия и кръвоносните съдове на мозъка ", се споделя в изказването на организацията, ръководена от Владимир Осечкин.

Не бяха показани доказателства за изказванието за директно физическо принуждение, само че западни водачи и други съветски опозиционери към този момент настояват, че Навални е бил погубен по заповед на Владимир Путин, напомня Daily Mail.

Съдебният специалист и следователите от Следствения комитет " са подложени на мощен напън от страна на Федералната работа за сигурност (ФСБ), с цел да попречват следствието ".

На тях им е подредено да " прикрият събитията по осъществяването на изключително тежко закононарушение против Алексей Навални - изтезания и поръчково ликвидиране ", твърди още Daily Mail.

Известно е, че съветските управляващи са удължили периода на предварителното следствие на към момента неизяснената гибел на ограничения от независимост съветски опозиционен водач.

Според Иван Жданов, шеф на Фонда за битка с корупцията на Навални, новата дата е 20 април.

Това значи, че " към момента няма публична информация от държавното управление за повода за гибелта ", споделя той.

ФСБ е упрекната в по-ранен опит за ликвидиране на Навални посредством отравяне с нервнопаралитично вещество " Новичок ".

Навални умря ненадейно на 16 февруари в отдалечена арктическа наказателна колония, където излежаваше 19-годишна присъда по обвинявания в екстремизъм, необятно обсъждани като политически стимулирани.

Малко преди гибелта си той се появи на видео и изглеждаше здрав.

Първоначално съветските затворнически управляващи обявиха, че политикът " се е почувствал зле " и е примрял след разходка в двора на пандиза, само че досега не е разкрита съответна причина за гибелта.

На майката на Навални, Людмила Ивановна, беше показано здравно удостоверение, в което се показва, че синът ѝ е умрял от " естествени аргументи ".

След гибелта му обаче тялото на починалия ѝ наследник ѝ е било предадено след трудно деветдневно очакване в Салехард, покрай мрачната арктическа наказателна колония IK-3, където Навални е държан от декември.

Говорителката на Навални Кира Ярмиш съобщи, че Следственият комитет, основната организация за престъпно следствие в страната, е уведомил Людмила Навална, че формалното следствие на гибелта е удължено.

" Те лъжат, печелят време за себе си и даже не го крият ", написа Ярмиш в X.

Юлия Навална упрекна съветските управляващи, че са скрили тялото на Навални, с цел да изчакат следите от нервнопаралитичното вещество да изчезнат.

Руските публични лица изрично отхвърлят Навални да е бил погубен и тогава обявиха, че няма да предадат тялото на фамилията в продължение на 14 дни, до момента в който проверяващите изследват неразбираемите условия към гибелта му.

Вдовицата на Навални съобщи, че съветският президент Владимир Путин е " дявол ", тъй като държи тялото на починалия ѝ брачен партньор като " пленник ".

Мария Певчих - съдружник на Навални в заточение - съобщи, че той е бил погубен, до момента в който са се подготвяли дейности за размяната му в границите на замяна на пандизчии.

Путин наподобява поддържа теорията, че Навални може да е бил сменен, само че сподели: " За страдание, каквото се е случило, се е случило ".

На 1 март в Москва се състоя малко заравяне на опозиционния водач, като хиляди опечалени се събраха към отворения му ковчег.

На фотоси от събитието се вижда по какъв начин ковчегът се придвижва около огромни тълпи от опечалени, някои от които държат червени цветя, а те самоуверено се събират макар опасенията за всеобщи арести.

Смели опечалени скандираха " Навални, Навални! ", до момента в който ковчегът беше изнасян от черна катафалка и внасян в съветска православна черква - храм " Икона на Божията майка " Утеши моите скърби ", а когато ковчегът беше отвеян по-малко от час по-късно, хората още веднъж скандираха : " Русия без Путин ", " Путин е палач " и " Няма да забравим ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР