Против сме всяка ескалация на конфликта. Готови сме да влезем

...
Против сме всяка ескалация на конфликта. Готови сме да влезем
Коментари Харесай

Лена Бориславова: За никого не е мечта да бъде затворен и изолиран, но нямаме друг избор

Против сме всяка ескалация на спора. Готови сме да влезем в разговор с всички жители, само че изрично няма да се ръководим от напън, а единствено от медицинските данни. Това съобщи в в изявление за " Още от деня " по Българска национална телевизия началникът на кабинета " Петков " Лена Бориславова във връзка днешния митинг на " Възраждане " против зеления документ и противоепидемичните ограничения.

Тя разгласи, че ще бъде направен нов модел на ръководство на пандемията, при който поради ще се взима не общата заболеваемост, а каква част от популацията се намира в тежко здравословно положение. По думите ѝ страната ще бъде разграничена на шест области и при над 80% претовареност на леглата в интензивните отделения ще бъдат въвеждани съответните ограничавания, допълват от novini.bg

На първо място ще разкрием спомагателни кревати в интензивните отделения, работим по доброволческа стратегия, за която създаваме и тласъци, с цел да се получи качествена грижа, посочи Бориславова.

Тя обясни, че в новия пандемичен проект ще има 4 стадия, като първите два ще бъдат с по-ограничени ограничения на влияние, до момента в който при трети и четвърти стадий се планува малко по-рестриктивен метод при повече от 80-процентова претовареност на леглата в съответната област. Лена Бориславова акцентира, че държавното управление е готово да беседва с всеки по отношение на създаването на този проект, само че въпреки всичко посочи, че е хубаво по тематиката да се включат здравни специалисти, а не партийни водачи, с цел да се получи " градивен разговор ".

Планът би трябвало да бъде създаден по този начин, че да реализира най-хубавото за обществото и за здравето на всички нас. За никой от нас не е фантазия да бъде затворен и изолиран, само че нямаме различен избор, съобщи на финала на диалога Бориславова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР