Протестно шествие срещу планираната кариера при село Горнослав се проведе

...
Протестно шествие срещу планираната кариера при село Горнослав се проведе
Коментари Харесай

Пореден протест срещу кариерата над Горнослав

Протестно шествие против плануваната кариера при село Горнослав се организира следобеда в Пловдив. Крайната точка беше Водната палата в града, където хората разговаряха с шефа на районната екоинспекция Ивайло Йотков.

В шествието участваха и инициативни комитети от Шишманци и Куртово Конаре, които упорстват за прекъсването на кариерите край тези села.

Причината за недоволството на протестиращите е, че шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив Ивайло Йотков незаконно отхвърля да разгласи загубата на правното деяние на решението по Оценката на въздействието върху околната среда за кариерата от преди 6 години на компания „ Запрянови “, съобщи ръководителят на съдружие " Пчелари и фермери – Червен – Горнослав - Долнослав “ Стоян Кънев, който провежда митинга.

По-рано от Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив обявиха, че при започване на май техен екип е осъществил инспекция на място на територията на капиталовото предложение и не са открити следи от пробивно-взривни действия. От екоинспекцията са изпратили писма до Министерството на енергетиката, община Асеновград и до Областна дирекция „ Земеделие “ – Пловдив, като все още е получен отговор единствено от страна на министерството, съгласно който не е сключван концесионен контракт за рандеман на подземни благосъстояния от находището. Заявеното капиталово желание е от компания „ Запрянови “.

След срещата на протестиращите с шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив Ивайло Йотков, стана ясно че до 15 юли екоинспекцията ще излезе със мнение по проблема.

От Местния предприемчив комитет против построяването на кариерата се разграничиха от дейностите на съдружие " Пчелари и фермери – Червен – Горнослав - Долнослав “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР