Протестна акция пред централата на Лукойл-България проведоха активисти от партия

...
Протестна акция пред централата на Лукойл-България проведоха активисти от партия
Коментари Харесай

Манолова със зрелищен протест пред централата на Лукойл


Протестна акция пред централата на " Лукойл-България " организираха деятели от партия " Изправи се, България ". Според техния водач Мая Манолова страната, която има златна акция в компанията, не пази публичния интерес при цените на горивата, оповестява БНР.

Пред централата на " Лукойл " в столицата те стовариха боядисани в златно празни варели, с цел да изискат от представителя на страната в Надзорния съвет на компанията Красимир Първанов доклад за свършеното в отбрана на потребителите на бензин и дизел.

Според Манолова държателят на " златната акция " не пази обществения интерес.

" Преди 8-10 месеца уралският нефт, съветският нефт, който преработва рафинерията, също беше на равнище 74 $, единствено че тогава бензинът и дизелът на бензиностанциите се продаваха за 2,40-2,50. Сега са 3,40-3,50. Кое се е трансформирало? Това левче на литър прави по 10 милиона дневно или над 3 милиарда и половина на годишна база. Това е свръхпечалба, спекулативна облага, която отива в нечии джобове и която ощетява българските жители ".

Манолова упрекна предходните ръководещи в лобизъм.

" Защото персонално господин Василев и господин Петков се ангажираха и издействаха на рафинерията и на България дерогация и правото да продължи да преработва съветски нефт. Ние сме единствената страна членка на Европейския съюз, която има изход на море и която продължава да преработва съветски нефт, единствено че от това покровителство, от този лобизъм няма изгода за българските жители, тъй като бензинът и дизелът не престават да са с левче по-скъпи. "

Следващата акция на партия " Изправи се България " е планувана за идния петък пред Министерство на енергетиката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР