Протестите в Грузия доведоха до напрежение между Тбилиси и Киев,

...
Протестите в Грузия доведоха до напрежение между Тбилиси и Киев,
Коментари Харесай

Проф. Боян Чуков: Киев не е доволен от неутралната позицията на Грузия по отношение на войната в Украйна

Протестите в Грузия доведоха до напрежение сред Тбилиси и Киев, само че каква е повода?
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9789
" Заражда се нов майдан, само че той е проведен с класическата технология за по този начин наречените цветни революции. Премиерът на Грузия заяви, че още предходната година има информация, че Киев не е удовлетворен от позицията на Грузия, която е неутрална във връзка с войната в Украйна и по тази причина ще се търси промяна на властта в Тбилиси ", коментира геополитическият анализатор проф. Боян Чуков в " Денят ON AIR ".

" Кадрите са от Украйна, тъй като в Грузия се върна Михаил Саакашвили. На площада в Тбилиси има участници, които са се сражавали на фронта в Донбас. Те са към 15 индивида и пристигнали от грузинския легион. Очакват се още 400 индивида. Тези дни видяхме метода, по който се държат протестиращите. Една неповторима черква на площада в Тбилиси е цялата надраскана с графити. Не става въпрос за нищо културно ", добави Чуков.

Относно ролята на САЩ гостът разяснява, че Грузия не се е харесвала на Вашингтон по една елементарна причина, че е взела неутрална позиция.

" През Грузия минават част от стоките, които са глобени от Съединени американски щати, само че през трети страни и по този начин отиват в Руската федерация. Нормално прави усещане, че поддръжката на митингуващи се получи от Вашингтон, Макрон се изрече в интерес на протестиращи, посланик номер 1 на Брюксел и той ги поддържа, има диригентство, всички тези изявления са в интерес на тези, които митингуват ", сподели Боян Чуков пред Bulgaria ON AIR.

" В Народното събрание беше импортиран проектозакон за " задграничните сътрудници ". Този закон беше вкаран в 2 разновидността. Първият вид е копие на американския вид от 1938 година. След това вкараха още един по-мек вид, в който под удара на закона, попадат тези физически лица, които получават над 20% финансиране от чужбина. След това на процедура тези, които излязоха на улицата започнаха да викат, че това е антидемократичен закон, проруски. В същото време този закон работи в щатите от 1938 година. Никой не може да твърди, че има съветска интервенция ", изясни гостът мотивът за митингите в Грузия.

" Има заплаха за грузинската страна, тъй като страна, която 3,4 милиона души, може да си визиите каква войска и в случай че отвори втори фронт на Русия какво ще ѝ се случи ", добави Чуков.

Относно войната в Украйна той счита, че Киев не е фактор, а обект. " Той дава живата мощ и теренът. Ако има някакъв контракт, който би могъл да се реализира, той би станал сред Съединени американски щати и Руската федерация. Всички останали се въртят и се пробват да оферират хрумвания ", сподели още анализаторът.

На въпрос каква е ролята на Китай, той изясни, че в Китай не се гласоподава, с цел да се избере някой.  " Там се договаря безусловно всичко, при китаеца е значимо да не загуби своето лице ", сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР