Протестите срещу решението на Доналд Тръмп да признае Йерусалим за

...
Протестите срещу решението на Доналд Тръмп да признае Йерусалим за
Коментари Харесай

80 хиляди души протестират срещу решението на Тръмп за Йерусалим в Индонезия

Протестите против решението на Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел не стихват и то по всички точки на света. Сега десетки хиляди мюсюлмани излязоха на митинг в столицата на Индонезия Джакарта.

Това е най-големият митинг в Индонезия след решението на президента на Съединени американски щати. Властите пресмятат, че в митингите, проведени от локалните мюсюлмански групи, са взели участие 80 хиляди души. Протестът е кротичък, само че в опазването му се включиха общо 20 хиляди служители на реда и военни, които заграждат достъпа на тълпата към американското посолство в Джакарта

„ Призоваваме страните по света да отхвърлят едностранното и нелегално решение Йерусалим да бъде столица на Израел ", съобщи Ануар Аббас, общоприет секретар на Индонезийския съвет на пазителите, преносителите и тълкувателите на ислямската теория и право.

„ Призоваваме всички индонезийци да разгласят протест на стоките от Съединени американски щати и Израел, в случай че Тръмп не анулира решението си ", добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР