Протестите ще продължат, докато не падне правителството, а това няма

...
Протестите ще продължат, докато не падне правителството, а това няма
Коментари Харесай

Протестите ще продължат, докато не падне правителството

Протестите ще продължат, до момента в който не падне държавното управление, а това няма да се случи скоро, съобщи в утринния блок на Нова телевизия „ Здравей, България " политологът Слави Василев. По думите му настояванията на протестиращите да има коренна смяна в системата надали ще бъдат задоволени. „ Разумно е да чакаме появяването на нов политически индивид ", разясни Василев.

Вече виждаме по-рехави митинги. Недоволството ще приключи, когато дойдат изборите. Въпросът е дали по-късно протестиращите ще бъдат задоволени от избора, сподели социологът от „ Тренд " Евелина Славкова.

Според нея ни чака доста пъстър парламент. Вече въпросът е кои политически сили ще сформират идващото държавно управление. ГЕРБ няма по какъв начин да станат трета политическа мощ. Те са към този момент 10 години в ръководството, имат корав електорат, държат локалната власт. Виждали сме ги няколко пъти да влизат в коалиция с Реформаторския блок или с „ Обединени патриоти ". Може да има държавно управление на малцинството, може да има държавно управление, подкрепено от други политически сили, може да има ръководство сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Възможно е двете партии да се обединят, с цел да се борят рецесията, може да има анти-ГЕРБ фронт, който да ръководи. Всичко е допустимо, разясни Славкова.

Според нея президентът ще направи неточност, в случай че тръгне да основава политическа групировка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР