Протестите са свързани с политически искания. Това каза министърът на

...
Протестите са свързани с политически искания. Това каза министърът на
Коментари Харесай

Събев скръцна със зъби на превозвачите

Протестите са свързани с политически претенции. Това сподели министърът на превоза Николай Събев по време на чуване в отрасловата парламентарна комисия по превоз, съобщи Българска телеграфна агенция. По мотив общата икономическа тежест по отношение на цените на горивата, министър Събев напомни, че са уведомили, че в Министерството на финансите много интензивно се работи да се сътвори и предложи за разискване в Министерския съвет антиинфлационен пакет. Той заяви, че вместо да изчакат ограниченията от пакета, превозвачите сложили ултиматуми. Събев разяснява, че когато човек слага ултиматуми – той не желае да договаря.

" С тези, които желаеха да беседваме, ние към този момент сме в договаряния ", добави транспортният министър. " Ние ще продължим да водим диалози, ние няма да се отклоним от визията за това да бъде подредена транспортната стопанска система на страната, тъй като това е единственото изискване да имаме в действителност стопански напредък ", сподели той.  

Министър Събев осведоми депутатите от парламентарната комисия, че претенцията на превозвачите за понижение на акциза не е от компетенциите на Министерството на превоза и известията. Относно другото искане на превозвачите за отпадане на био съставния елемент от цената на горивата, Събев разяснява, че тогава остава въпросът какво се прави с фермерите.

Той заяви, че за три съответни водещи компании в сектора се правят инспекции на Държавната организация „ Автомобилна администрация “.

" Започнахме сложни инспекции на фирмите. Затова е страната - да прави инспекции ", съобщи Събев.

Пред публицисти министър Събев разяснява, че всеки ден има договаряния с разнообразни български превозвачи. Транспортният министър изрази убеденост, че нещата стартират да се подреждат.

Въпреки уверенията на министъра, от транспортния отрасъл обявиха, че не се отхвърлят от идния митинг на 18 май и застават зад настояванията на работодателските организации за оставка на цялото държавно управление.

Относно пътните такси, министър Събев разяснява, че във всички европейски страни една трета от приходите се образуват от заплащанията на жителите, а две трети - от бизнеса. В България не е по този начин, две трети от тежестта на пътните такси се поемат от популацията на България, а не от бизнеса, сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР