Протестите на хората от последните дни са закономерни. Оставката в

...
Протестите на хората от последните дни са закономерни. Оставката в
Коментари Харесай

Радев: Оставка при растящи цени и инфлация е абдикация от отговорност

Протестите на хората от последните дни са закономерни. Оставката в миг на растящи цени, инфлация, увеличаваща се престъпност, не е решение, а абдикация от отговорност. Това съобщи президентът Румен Радев по време на посещаване на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово.

" Протестите са демократично право и те възстановяват очакванията и достолепието също по този начин на българите като жители. Затова съгласно мен и тези митинги са закономерни ", сподели президентът, представен от БГНЕС.

По думите му властта в действителност санкционира жителите за бедността, която тя не съумява да пребори.

" Не единствено това, само че гласът на жителите, техните болки и паники не се чуват, те някак си не доближават до ръководещите. Властта губи датчиците си, чувството си за проблемите на хората и в случай че няма една чуваемост, в случай че няма съответни ограничения, в случай че не престават изказвания арогантни и цинични, в случай че продължава неразбирането на проблемите на хората, закономерно е тези митинги да не престават ", безапелационен е Радев.

Той добави, че не може да каже дали митингите са политически режисирани. „ Но съгласно мен никой не може да изкара хората принудително на улицата. Оставката в миг на растящи цени, инфлация, увеличаваща се престъпност, не е решение, а абдикация от отговорност. Властта би трябвало да знае, че отводът от ръководство и бягството от проблемите слага морална бариера пред упоритостта да искаш властта още веднъж. Затова чакам държавното управление и Народно събрание да посочат излаз от тази обстановка, акцентира още президентът.

За думите на зам.-председателя на Политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов, че президентът не е обединител, а разединител на нацията, Радев сподели, че обединител не може да става на неправдата. „ Не мога да ставам обединител на политически партии, аз съм обединител на българския народ и съм задължен да показвам неговите болки, неговите терзания, неговите очаквания. Ако някой не го е схванал, това надлежно е негов проблем. Аз мисля, че и в обръщението си изрекох истини, които българите знаят, само че политиците отхвърлят да одобряват. Явно доста от тях истината ги плаши”, съобщи Радев.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР