Протестите на десетки земеделски производители в Монтанско продължават. Причината –

...
Протестите на десетки земеделски производители в Монтанско продължават. Причината –
Коментари Харесай

Да ти вземат земите без да подозираш

Протестите на десетки аграрни производители в Монтанско не престават. Причината – две компании наемат аграрни земи без знанието на притежателите. Хората настояват, че никой не ги е потърсил, с цел да сключат контракт и не схващат по какъв начин земите им към този момент са отдадени на други компании.

"Имам 15 декара земя. От 10 години имам подписан контракт за култивиране на моята земя с един и същи арендатор да я обработва. Преди месец още веднъж сключих контракт със същата компания и преди два дни разбрах, че без мое познание и позволение, без да ме уведомят, се оказвам без земя. Този човек е извадил контракт с някаква компания - да ми вземе земята чартърен ", съобщи пред "Нова телевизия " една от пострадалите притежатели на земеделска земя.

Хората от Вълчедръм настояват, че никой не ги е потърсил, с цел да сключат спомагателен контракт и не схващат по какъв начин земите им към този момент са отдадени на различен притежател.

Преди два дни научих, че с някакъв контракт някой различен се разпорежда с моята земя. Сега аз се оказвам без земя ", оплаква се различен ощетен притежател на земя.

Засегнатите упорстват Агенцията по вписванията да забрани малките врати в закона, които разрешават на арендаторите да се разпореждат със земята на притежателите, без да ги уведомяват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР