Протестите ескалират! Два палаткови лагера ще бъдат изградени днес в

...
Протестите ескалират! Два палаткови лагера ще бъдат изградени днес в
Коментари Харесай

Протестите ескалират! Денят започва с палаткови лагери пред Съдебната палата и Народното събрание

Протестите ескалират! Два палаткови лагера ще бъдат построени през днешния ден в София. БОЕЦ ще обтегнат палатките си пред Съдебната палата като форма на митинг против номинацията на Иван Гешев за основен прокурор.
Това ще стане в 15 часа. Заради тези планове водачът на БОЕЦ Георги Георгиев беше привикан през вчерашния ден в Столична дирекция на вътрешните работи. Оттам са се пробвали да го разубедят да не стачкува по този метод. Георгиев е бил безапелационен, че освен ще издигне палатки, само че ще остане там до реализиране на настояванията. Той не изключва вероятността да бъде задържан поради дейната си битка против статуквото у нас.

Продължават митингите и на медицинските служащи. Сестри, лаборанти, акушерки и фелдшери желаят стартово заплащане от две минимални работни заплати и по-добри условия на труд. Този път те разпъват палатка пред Народното събрание, с цел да приказват с депутатите персонално, откакто настояванията им не са чути от март месец. Според тях обещаните 950 лева заплата в бранша към момента не са факт. В момента липсват 30 000 медицински сестри в болничната сфера.

Фрог ще ви осведоми в детайли за двата митинга!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР