Протестите бяха организирани от еврейски групи в САЩ, включително Еврейски

...
Протестите бяха организирани от еврейски групи в САЩ, включително Еврейски
Коментари Харесай

Равини в САЩ протестираха в ООН с искане за прекратяване на войната в Газа

Протестите бяха проведени от еврейски групи в Съединени американски щати, в това число Еврейски глас за мир, Евреи за расова и икономическа правдивост и " Равини за преустановяване на огъня ". В обществените медии групите оповестиха, че в демонстрацията в постройката на Организация на обединените нации са взели участие 36 равина. " Хъфингтън пост " заяви, че равините са получили достъп до постройката като част от туристическа обиколка.

Организация на обединените нации изиска неотложно филантропично прекъсване на огъня в Газа на фона на голям брой починали във войната. Съединени американски щати обаче постановиха несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на резолюции с този апел, казвайки, че това ще разреши на палестинската формация " Хамас " да се прегрупира и възвърне.

Над две трети от 193-те членки на Общото заседание на Организация на обединените нации поддържаха предишния месец искане за неотложно преустановяване на огъня в линията Газа.

Протестиращите в постройката на Организация на обединените нации носеха плакати с надписи като " Байдън, светът споделя прекъсване на огъня " и " Байдън, стой да налагаш несъгласие на мира ".

Протести с сходни претенции бяха проведени в последно време в доста региони на Съединени американски щати - от Ню Йорк и Лос Анджелис до Вашингтон, отбелязва Ройтерс. В понеделник стачкуващи, настояващи за прекъсване на огъня в Газа, прекъснаха тирада на Байдън в черква в Южна Каролина. Президентът сподели, че е призовал Израел да понижи офанзивите и да се изтегли " доста " от Газа.

Еврейските организации в Съединени американски щати са поделени по въпроса за реакцията на Израел след офанзивата на " Хамас " на 7 октомври. Изпълнителният шеф на Лигата за битка с поругаването Джонатан Грийнблат дефинира организациите, които упорстват за прекъсване на огъня, като " групи на омразата ", които не съставляват еврейската общественост.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР