Протестиращите. щурмуват сградата на правителството в Монголия. Това става ясно

...
Протестиращите. щурмуват сградата на правителството в Монголия. Това става ясно
Коментари Харесай

Щурмуваха сградата на правителството в Монголия

Протестиращите. щурмуват постройката на държавното управление в Монголия. Това излиза наяве от видеа в обществените мрежи, разпрострявани от организациите. Пътят към резиденцията на премиера в столицата Улан Батор към този момент е блокиран от полиция.

Според изявления в медиите, митингите в страната са избухнали след известия, че чиновници са откраднали огромни количества въглища за над 12 милиарда $, съобщи Сега.

Протестиращите, които са се събрали пред държавния замък на Улан Батор още на 4 декември, са поискали имената на длъжностни лица, за които се твърди, че са присвоили облагите от експорт на монголски държавни въглища в размер на 44 трилиона тугрики (MNT) (12,8 милиарда долара) през последните две години.

Коледните елхи на площад Сухбаатар са били изгорени и протестиращите са блокирали тза малко основния бул. на столицата, оповестяват организациите.

Демонстрацията, на която са се събрали стотици хора, беше свикана в отговор на клюки, популяризирани от министър-председателя по отношение на големи количества облаги от въглища, които са били откраднати или присвоени от частни лица, вместо да бъдат вкарани в държавния фонд.

Протестиращите упорстват за отговорност от държавното управление по въпроса във време, когато всевъзможен тип облага може да помогне на страната да договаря за икономическите компликации, подбудени от световната икономическа рецесия.

На 5 декември членовете на кабинета дадоха конференция, с цел да отговорят на изказванията за обири към приходите от въглища.

„ Правителството е обсъждало този въпрос три пъти “, сподели министърът на икономическото развиване Хурелбаатар Чимед. „ В обири на въглища са взели участие авторитетни хора и чиновници ", споделил още той. Във връзка с кражба на въглища са формирани 10 наказателни каузи и те се проверяват в три типа каузи, включващи контракти, превоз и железници “, прибавя Хурелбаатар.

Натискът върху държавното управление да се оправи с корупцията се усили, защото потребителите в Монголия тази година бяха подложени на напън от скок на инфлацията до двуцифрени цифри.
 
Protesters in are trying to storm the Government House. The road to the prime minister`s residence has already been blocked by police.

According to media reports, protests in the country erupted after reports that officials had stolen large quantities of coal.
— NEXTA (@nexta_tv)
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР