Протестиращите се оплакаха, че в момента за тях няма държаваЗемеделски

...
Протестиращите се оплакаха, че в момента за тях няма държаваЗемеделски
Коментари Харесай

Ядосани земеделци блокираха пътя Плевен - Русе

Протестиращите се оплакаха, че сега за тях няма страна

Земеделски производители блокираха с над 50 трактора и селскостопански машини основния път Плевен - Русе. Причината е безмитният импорт, който подбива цените на техните артикули, както и утвърденият от Еврокомисията стратегически проект за земеделие.

" Това е един от методите, с цел да се чуят нашите претенции, за нас сега няма страна ", сподели координаторът на митинга Димитър Димитров, съобщи.

Едно от главните претенции на стачкуващите е стратегическият проект за земеделие, утвърден от Европейската комисия, да бъде отсрочен или спрян. Земеделците считат, че той не е използван у нас.

" Стратегическият проект за земеделието, който приема наготово европейските способи на развъждане на аграрни култури, без да се преценява с нашата просвета от 20 век до момента. Всички научни служащи са избрали метод да се оре есента, а новият метод, доколкото разбирам, е с покривни култури ", изясни производителят Кирил Кирилов.

Дългото очакване не провокира неодобрение измежду водачите на коли. По-голямата част от тях изцяло поддържат митинга. Протестите на земеделските производители ще продължат и в идващите дни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР