Протестиращите пред бившия Партиен дом хвърлиха запалена слама по полицаите.

...
Протестиращите пред бившия Партиен дом хвърлиха запалена слама по полицаите.
Коментари Харесай

Сблъсъците пред бившия Партиен дом продължават

Протестиращите пред някогашния Партиен дом хвърлиха запалена плява по служителите на реда. Кордонът съумя да изблъска част от тях. На кръстовището на ул. "Съборна " и ул. "Леге " юноша, искащ да се причисли към митинга, беше съборен на земята от група цивилни. На мястото се струпаха жандармеристи, които го задържаха. Демонстранти обкръжиха служителите на реда, пробвайки се да им попречат да отведат младежа. В последна сметка той бе освободен.

Десетки повиквания до "Спешна помощ " за обгазени хора има досега. 21 потърпевши са откарани в болница. 7 коли за спешна помощ са на площада и оказват помощ на потърпевшите. Над 20 са обгазените служители на реда.

От Столична дирекция на вътрешните работи разпространиха видеозапис, на който се вижда по какъв начин мъж хвърля паве към полицейския кордон. "Продължава експанзията против чиновниците на реда. Протестиращи хвърлят павета, бутилки и други предмети по униформените. Хвърлят против кордона и плява, която възпламениха. Полицията още веднъж приканва жителите да запазят мирната форма на митинга и не се увличат по деянията на нападателно държание ", написаха от Столичната дирекция на вътрешните работи във Facebook.

Отец Дионисий - едно от лицата на митинга, е потърпевш при конфликтите и е със спукан гръден панер, заяви Арман Бабикян от "Отровното трио ". Към 12 ч. свещеникът се появи още веднъж на митинга и прикани за оставка.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР