Протестиращите полицаи замеряха сградата на Министерството на финансите с жълти

...
Протестиращите полицаи замеряха сградата на Министерството на финансите с жълти
Коментари Харесай

Мащабен протест: служителите на реда замерят МФ с жълти стотинки

Протестиращите служители на реда замеряха постройката на Министерството на финансите с жълти стотинки. Мащабен митинг на чиновниците на реда обхвана центъра на София, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Основното искане на националния митинг е 10% нарастване на заплатите. Протестиращите се събраха пред Министерство на финансите, а по-късно с шествие се насочиха в Народното събрание.

„ Основните претенции са тези, които сме обявили обществено - 10% нарастване на заплатите, само че и също така за нас е доста значимо законопроектите за изменение и допълнение на Закона за Министерство на вътрешните работи да минат, тъй като най-малко в два от тях има неща, които за нас са значими “, съобщи ръководителят на синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Валентин Попов.

Той разяснява, че предходната година полицейските чиновници не са получили нарастване, а отплата.


Протестиращите освиркаха МФ и го замеряха с жълти стотинки.

„ Ако и в този момент не бъдем чути, нещата стартират да наподобяват доста необичайно. Оказва се, че страната репресира личните си държавни чиновници, в което не можем да намерим никаква логичност “, съобщи Илия Кузманов, ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерството на вътрешните работи.

„ Нови митинги - да при положение, че обещанията, които през вчерашния ден чухме не се изпълнят “, сподели той и посочи, че те към този момент не имат вяра на “ще ”, а към този момент чакат да видят какво ще се случи в последна сметка.


Според него мнението на Асен Василев преди е било по-различно, в сравнение с е сега.

В шествието се включиха полицейски чиновници от редица градове в страната, измежду които Каварна, Перник и други Протестиращите носят плакати, на които написа: „ Няма да плащаме за Вашата несръчност “, „ Правителствата са краткотрайни, а потребността от сигурност е безконечна “, и други /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР