Протестиращите опитват пореден щурм Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин

...
Протестиращите опитват пореден щурм Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин спасява администрацията на НС от протестиращите, отмени всички комисии

Протестиращите пробват следващ взлом
Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин е наредил всички непрекъснати комисии да бъдат анулирани, а администрацията да бъде изведена от постройката на Народното събрание.

Причината е опита за взлом от страна на протестиращите, който беше осуетен, само че не се знае за какъв брой дълго ще бъде удържана тълпата от хиляди недоволни против „ зелените документи “ пред Народтото заседание.

В момента в постройката с изключение на Вигенин от Българска социалистическа партия са Ивайло Мирчев, Антоанета Цонева от Демократична България. 15 души от протестиращите пък чакат на задния вход, с цел да бъдат позволени за диалози. Те са безапелационни, че няма да се откажат от протестните дейности до момента в който документите и ограниченията против ковид не отпаднат.  

Протестиращите обявиха, че в случай че до 15:00 часа не бъдат признати ще възобновят протестните дейности. Депутати от " Възраждане " излязоха и обясниха, че от управлението на Народното събрание нямат предпочитание да организират диалози, което значи, че протестиращите ще опитат нов взлом. 

Недоволните на площада приканиха за гражданско непокорство. " Да влезем вътре и от трибуната на Народното събрание да ги попитаме по кое време ще подадат оставка ", допълниха протестиращите. 

Беше издадена заповед мъжете да минат напред, дамите да се приберат в задните редици, а вместо през централния вход да опитат да влязат през страничните входове. Зад централните порти на Народното събрание от НСО пък са наредили маси. 

Протестиращите приканиха Румен Радев още веднъж да слезе измежду народа с вдигнат пестник и да ги поддържа. 

От живите включвания на малките екрани стана ясно, че Кристиан Вигенин се е затворил в кабинета си, а двама чиновници на НСО стоят пред вратата, с цел да го пазят. От НСО са помолили и публицистите да си тръгнат, тъй като се очаквало да има кръвопролития.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР