Протестиращите миньори и енергетици на автомагистрала Тракия официално обявиха край

...
Протестиращите миньори и енергетици на автомагистрала Тракия официално обявиха край
Коментари Харесай

Енергетиците вдигат блокадата на магистрала Тракия

Протестиращите миньори и енергетици на автомагистрала " Тракия " публично оповестиха завършек на блокадата на аутобана, заяви Българска национална телевизия. Движението за коли ще бъде възобновено до часове.

След като 14 дни автомагистрала " Тракия " беше блокирана тъкмо в 20:00 ч. протестиращите оповестиха, че приключват своето гражданско непокорство. Според синдикалните им водачи, макар че не са съумели да изтеглят от европейските институции, импортираните от България Планове за обективен преход, а въпреки всичко митингът е дал публичност на проблемите в бранш Енергетика.

Хората, които си потеглиха последни от построения палатков лагер не бяха доста оптимистично настроени за своето бъдеще, само че са твърди в позициите си и ще ги изразят в плануваната през зимата ефикасна стачка.

Протестиращите прибраха шатрите, почистиха асфалта от камъни и други оставени предмети. Движението ще бъде пуснато едвам след полицията направи инспекция за сигурност на трасето.

" Оттегляме се. Не желаеме повече да затрудняваме българското общество. Просто ще благодарим на всички, само че не и на ръководещите. Продължаваме със идващите си протестни дейности, каквито и да са те ", съобщи един от протестиращите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР