Протестиращите медици блокираха булеварда пред Министерството на здравеопазването, предаде репортер

...
Протестиращите медици блокираха булеварда пред Министерството на здравеопазването, предаде репортер
Коментари Харесай

Протестиращите медици блокираха булеварда пред Министерството на здравеопазването

Протестиращите медици блокираха булеварда пред Министерството на здравеопазването, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

“Протестът е ориентиран срещу спекулата, инфлацията, ниските приходи в страната. Преди една година, допускам, че много от вас си спомнят, ние направихме сходен вид мероприятие, с което информирахме ръководещите, че тази далавера ще докара до безвъзвратен последствия, тогава никой не ни чу. В последния един месец всеки приказва, че в страната има далавера, че тя би трябвало да бъде овладяна, поражда извънредно висока инфлация ", изтъкна Красимир Митов, ръководител на Национален профсъюз " Защита ".

“Именно заради тази причина през днешния ден излизаме да изразим нашето възмущение, в същото време да подкрепим, че не са изпълнени настояванията на доста огромна част от работещите в сферата на опазването на здравето и най-вече това са водачите на коли за спешна помощ ", обърна внимание той.

“Поискаха с 200 лв. по-голяма заплата, единствено че тогава взеха решение да дефинират едностранно нещата, не си даваха сметка, че това възмущение ще се разрасне ", счита Митов.

Той съобщи, че ръководещите се оправдават с това, че нямат бюджет.

“Едновременно с това обаче се разпределят средства към банкрутирали предприятия и се хвърлят едни пари да бъдат изядени напразно. Явно не желаем да имаме обикновено опазване на здравето в България и парите в опазването на здравето никой не знае къде отиват ", подчерта председателят на Национален профсъюз " Защита ".

“Почти всичко държавни лечебни заведения са пред банкрут. Те на процедура не действат. Обещават се някакви средства да бъдат отпуснати неизвестно по какъв начин и какъв брой ", обърна внимание той.

Митов посочи, че заплатите на водачите би трябвало да се вдигне на най-малко 1400 лева, като твърди че сега тя е по-ниска и от тази на санитарите в дадените отделения.

“Шофьорите на коли за спешна помощ не са просто водачи, те извършват и още много функционалности, които им се възлагат и оказват помощ на лекарите ", добави той.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР