Протестиращите майки на деца с увреждания блокираха бул. Дондуков пред

...
Протестиращите майки на деца с увреждания блокираха бул. Дондуков пред
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания блокираха бул. `Дондуков`

Протестиращите майки на деца с увреждания блокираха бул. " Дондуков " пред Министерския съвет.
 Законопроектите за хората с увреждания ще са в Народното събрание до 10 дни  Майките на деца с увреждания: Борисов да поеме отговорност за неизпълнените обещания
Идеята им е да покажат на ръководещите, че могат да ги блокират по този начин, както те са блокирали промяната за хората с увреждания. 

Протестът е под наслов " Системата ни убива всички - отговорност на Бойко Борисов ". 

Вчера беше подписан проект за деяние за приемането на законопроектите за хората с увреждания. С него министрите поеха уговорката за периодите на промяната. 

Майките обаче се събраха на митинг и през днешния ден, с цел да заявят, че чакат обещанията да бъдат изпълнени. 

" Поетият ангажимент от министрите дали е задоволителен, в случай че господин министър председателят не го припознае, депутатите също ", сподели Мая Стоицева, една от майките от самодейността " Системата ни убива ". По думите й протестиращите са видели доста листчета това лято и към този момент на листове не се доверяват. Затова дишаме във врата им и сме тук, до момента в който смяната стане факт, съобщи Стоицева, представена от Българска телеграфна агенция.

С днешния митинг подтикваме властта да направи нужните крачки без съмнение, обявиха майките. Те желаят да посрещнат Коледа с признати закони за хората с увреждания и за персоналната помощ, а не да се окажат под украсената елха до палатката пред Народното събрание в следващото очакване.

В подписания проект за деяние по приемане на законодателството е отразено, че Законът за хората с увреждания би трябвало да бъде импортиран в Народното събрание на 19 октомври. Двата законопроекта - за хората с увреждания и за персоналната помощ ще бъдат обсъждани в пакет за ефикасното разпределение на спомагателните 150 милиона лв. за хората с увреждания, които ще се провиснал за 2019 година.

" Вече четири години протестираме, стачкуват шепа хора, само че мощна шепа хора и колкото и да са глухи тези в бялата постройка, ще се наложи да ни чуят ", съобщи една от майките.

Протестиращите няма да се откажат от митингите до промяна, която съгласно тях, е " нужна за всички, тъй като визира освен децата с увреждания, само че техните родители и близки, които системата трансформира в обществени паразити, както и всички данъкоплатци в страната ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР