Протестиращи, въоръжени с фойерверки, влязоха в сблъсъци с полицията за

...
Протестиращи, въоръжени с фойерверки, влязоха в сблъсъци с полицията за
Коментари Харесай

Безредици в Париж, след като полицията застреля тийнейджър

Протестиращи, въоръжени с фойерверки, влязоха в конфликти с полицията за битка с безредиците в предградие на Париж тази нощ, откакто 17-годишен юноша беше убит от полицията по време инспекция на пътя и прокуратурата стартира следствие за ликвидиране , предава Ройтерс.

Трийсет и един души бяха задържани при конфликтите, при които бяха изгорени 40 коли, най-вече в Нантер, парижкото предградие, откъдето е жертвата, сподели вътрешният министър Жералд Дарманин в сряда.

Видеозаписи демонстрират най-малко една горяща постройка и изгорели барикади по пътя. Фойерверки бяха ориентирани против полицията, която употребява сълзотворен газ против протестиращите..

Дарманин прикани за успокоение по френския ефирен канал BFMTV в сряда сутринта и сподели, че " справедливостта би трябвало да бъде въздадена и истината би трябвало да бъде казана ". Около 2000 служители на реда са мобилизирани в района, съобщи още той и добави, че служителят на реда, прострелял младежа, ще бъде отхвърлен от служба, в случай че обвиняванията против него бъдат доказани.

Прокурорите във вторник споделиха, че стрелбата е осъществена, откакто младежът не е спрял на сигнал на полицията по време на инспекция на пътя . Полицаят е стрелял по момчето, което след това е умряло от раните си, се споделя в известието.

Видео, публикувано в обществените медии, доказано от Ройтерс, демонстрира двама служители на реда до колата, Мерцедес AMG, като единият стреля, до момента в който водачът се отдалечава.

Местната жителка и активистка против расизма Морния Лабси, която сподели, че е говорила със фамилията на жертвата, сподели, че името му е Наел и че той е от алжирски генезис. Прокуратурата не разпознава жертвата.

Началникът на полицията в Париж Лоран Нунез сподели пред BFMTV, че " този акт повдига въпроси за мен " и че правосъдната система ще реши дали е действано съгласно закона или не.

Двамата служители на реда, които са се пробвали да спрат младежа, са на възраст сред 38 и 40 години и са опитни, сподели Дарманин.

Френският артист Омар Си изрази поддръжката си за фамилията на жертвата в Туитър и прикани за " правдивост, която да уважи паметта на това дете ".

Футболистът на Пари Сен Жермен Килиан Мпабе написа в " Туитър ": " Боли ме за моята Франция. Неприемлива обстановка ".

Досега през 2023 година във Франция е имало две смъртоносни стрелби по време на прекъсване на за инспекция на пътя.

През 2022 година рекордните 13 души са били убити при сходни условия, спрямо трима през 2021 година и двама през 2020 година, съгласно данни на Ройтерс, които демонстрират, че болшинството от жертвите са чернокожи или от арабски генезис.
 Само ВИП гостите ще пият алкохол на Олимпийските игри в Париж през 2024 година
Само ВИП гостите ще пият алкохол на Олимпийските игри в Париж през 2024 година

Бира и вино бяха налични на игрите през 2012 година и 2016 година в Лондон и Рио де Жанейро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР