Протестиращи в неделя излязоха на улиците на бразилските градове, за

...
Протестиращи в неделя излязоха на улиците на бразилските градове, за
Коментари Харесай

Протести в цяла Бразилия за отстраняването на Болсонару

Протестиращи в неделя излязоха на улиците на бразилските градове, за да призоват за импийчмънт на президента Жаир Болсонару, съобщи " Блумбърг ". Администрацията му бе подложена на рецензии поради възходящия брой жертви от пандемията

Демонстрациите в неделя бяха п одкрепени от консервативни групи, до момента в който съботните митинги бяха проведени от леви политически партии и профсъюзи. Макар и по-малки от митингите, следени през последните години, събитията от този уикенд сочат за възходящо неодобрение от политиката на Болсонару.
 Бразилия започва имунизацията, макар проблемите с вноса на ваксини
Бразилия започва имунизацията, макар проблемите с вноса на ваксини

По-голямата част от 26-те щата на Бразилия към момента не са получили колета

Две изследвания на публичното мнение, оповестени в петък , демонстрираха спад в утвърждението му. Междувременно има признаци, че икономическото възобновяване на страната се е забавило.

Бразилия е записала над 8,8 милиона случая и 216 000 смъртни случая, свързани с вируса. Според данните на локалните здравни секретари, заболеваемостта за цялата седмица е рекордна.

започва националната си стратегия за имунизация COVID-19, макар забавения импорт . Министерството на здравеопазването даде на обособените щати " зелена светлина " да стартират имунизация.

Болсонару е обществено прочут критик на пандемията и ограниченията против нея. Той води акция против имунизирането, след което бе заставен да приготви проект за имунизация. Хаотичността в първия вид на проекта също докара до кририки. Самият той също боледува от ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР