Протестиращи в Лондон срещу руската агресия в Украйна окупираха апартамент

...
Протестиращи в Лондон срещу руската агресия в Украйна окупираха апартамент
Коментари Харесай

В Лондон активисти окупираха апартамент на Дерипаска

Протестиращи в Лондон против съветската експанзия в Украйна окупираха апартамент в центъра на града, който е владеене на един от съветските олигарси, на който държавното управление наложи наказания.

Организатор на митинга е групировката LondonMakhnovists. Нейните членове обгърнаха съвсем цялата постройка със флагове и трансперанти, на един от които бе написано: „ Този парцел бе освободен “.

Британски медии оповестиха, че апартаментът на елитния площад " Белгрейв " е благосъстоятелност на петролния магнат - милиардерът Олег Дерипаска, считан за непосредствен съдружник на Владимир Путин.

Седемстайният апартамент в един от най-скъпите лондонски квартали, разполага още с домакински киносалон, фитнес-стая и турска баня.

От групировката споделиха, че нямат желание да живеят или да спят в парцела, а просто го окупират в символ на митинг против нахлуването на Путин в Украйна. Един от протестиращите сподели, че „ де факто “ те правят работата на държавното управление, т.е да има къде да настанява бежанците от Украйна и добави:

„ Не се присетнявайте, Прити Пател, свършихме вашата работа, осигуримме настаняването, вие единствено изпратете бежанците. Те са добре пристигнали! “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР