Протестиращи срещу режима на сръбския президент Александър Вучич нахлуха в

...
Протестиращи срещу режима на сръбския президент Александър Вучич нахлуха в
Коментари Харесай

Протестиращи срещу Вучич нахлуха в сградата на сръбската държавна телевизия

Протестиращи против режима на сръбския президент Александър Вучич нахлуха в държавната телевизия РТС в Белград. Преди това те блокираха входа на медията, оповестява БГНЕС, базирайки се на Бета и РТС.
 
Част от стачкуващите съумяха да пробият без проблеми полицейския кордон и нахлуха вътре. Веднага по-късно на мястото бяха изпратени спецчасти, които попречиха на протестиращите да се качат до горните етажи на постройката.

 
Serbian opposition leader Dragan Djilas and head of right-wing Dveri, Bosko Obradovic, are demanding to go live on RTS now.

They say they won’t leave the building until their demand is met.
— Balkan Insight (@BalkanInsight)
В момента всички входове на РТС са блокирани. Демонстрантите желаят да се включат онлайн в предаванията на малкия екран, с цел да създадат изказване за повода за продължаващите към този момент месеци митинги из цялата страната.
 
Начело на групата, която влезе в РТС, е водачът на " Двери " Бошко Обрадович. " Никой от чиновниците на РТС няма да пострада, тъй като множеството от тях мислят като нас....Влязохме в РТС, с цел да върнем малкия екран на народа и по тази причина ще я освободим ", съобщи Обрадович.

 
В постройката влезе и един от водачите на обединената съпротива - Драган Джилас.
 
Както нормално, и довечера протестиращите се събраха първо пред Философския факултет в центъра на Белград. Там пред множеството приказва известният драматург Синиша Ковачевич. " Ако не кажем " Стига! ", тук ще останат единствено старците... Коренът на всички несгоди се намира в постройката на улица Андричевич (където се намира президентството) ", сподели още Ковачевич и добави: " Той ни трансформира в съвременни плебеи! ".-->

 
Граждански митинги под мотото " Един от 5 милиона ", които се организират от 30 ноември насам един път седмично, довечера с изключение на в Белград, имаше още и в Крагуевац, Ягодина, Пирот, Брус, Александровац, Смедерево.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР