Протестиращи щурмуваха сградата на парламента в столицата на Киргизстан Бишкек,

...
Протестиращи щурмуваха сградата на парламента в столицата на Киргизстан Бишкек,
Коментари Харесай

Протестиращи атакуваха сградата на парламента в Бишкек

Протестиращи щурмуваха постройката на Народното събрание в столицата на Киргизстан Бишкек, където се намира и администрацията на президента, оповестява сътрудник на ТАСС, представен от БГНЕС.
Демонстрантите хвърлят коктейли „ Молотов “ и камъни по служителите на реда, защитаващи постройката. В отговор бойците от специфичните елементи на Министерството на вътрешните работи употребяват гумени патрони и халосни гранати. Конфронтацията край постройката на Народното събрание продължава повече от час. ТАСС оповестява, че сега в постройката на администрацията на президента и в Народното събрание няма депутати или чиновници.
 Атамбаев най-сетне задържан, полицията разпръсна митинг на негови последователи Атамбаев най-сетне задържан, полицията разпръсна митинг на негови последователи
Ситуацията в Бишкек е под цялостния надзор на полицията, разгласи в изказване пресслужбата на вътрешното министерство на Киргизстан, след бе...
Над 120 души са били ранени при вълнения в столицата на Киргизстан - Бишкек. Бунтът избухна след извършените парламентарни избори, напомня Нова телевизия. Привърженици на партии, които не са съумели да влязат в Народното събрание, желаят резултатите от вота да бъдат анулирани и да се организира ново гласоподаване. Полицията употребява палки, сълзотворен газ и водни струи. Няколко от потърпевшите стачкуващи са в тежко положение в болница.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР