Протестиращи се събраха за 69-а поредна вечер на площад “Независимост”

...
Протестиращи се събраха за 69-а поредна вечер на площад “Независимост”
Коментари Харесай

Готвят изненада за управляващите в 70-ия ден на протеста

Протестиращи се събраха за 69-а поредна вечер на площад “Независимост” с претенции за оставка на държавното управление на Бойко Борисов и на главня прокурор Иван Гешев, съобщи Българското национално радио. Демонстрацията протече умерено и без произшествия.

И нощес антиправителствена проява мина под мотото " Нас не ни е боязън ". Движението по бул. " Цар Освободител " беше блокирано от площад " Независимост " до кръстовището с ул. " Г.С. Раковски ".

Последва блокиране за поредна вечер на Орлов мост, откакто към 21.15 часа от площад " Независимост " потегли нормалното шествие към основното кръстовище. На моста имашe спонтанен рок концерт, макар че огромна част от протестиращите се разотидоха. Малцината останали стояха покрай тротоарите, тъй че да разрешат безпрепядственото прекосяване на коли за спешна помощ и към 23.30 часа и те освободиха основното кръстовище на Орлов мост за обикновено придвижване.

Полицейското наличие в региона беше едва видимо.

По-рано вечерта уредниците на антиправителствената демонстрация дадоха обещание през днешния ден, когато ще бъде 70-тият ден на митинга, да има изненади за ръководещите, само че без да прецизират какви ще бъдат те.

Организаторите на митинга също по този начин предизвестиха, че през днешния ден депутатите ще променят Изборния кодекс на второ четене.

" Ще се опитат да върнат хартиените бюлетини дружно с машините ", предизвести един от " отровното трио " - Арман Бабикян и добави: " Ще се опитат да удължат периода за доставката на машините с още месец и половина, с цел да няма време за доставката им до изборите и по този начин да се гласоподава единствено с хартиени бюлетини. Така ще могат още веднъж да се опитат да завоюват с измами, с кражба на вота на българите ".

Докато към момента се приготвяше обичайна прожекция на стената на някогашния Партиен дом по-рано довечера, майките на децата с увреждания от самодейността " Системата ни убива " проведоха своя демонстрация.

Бели хартиени фенери полетяха над постройките на някогашния партиен дом и Министерския съвет по време на 69-тия антиправителствен митинг. Малко след 20.00 часа те бяха запалени и пуснати от деца, проведени от майките от самодейността " Системата ни убива ".

Всеки от фенерите беше с една от буквите в думата " оставка ".

" Фенерите са фантазиите на децата ни, които се надяваме да не отлетят напразно. Напротив, желаеме техните фантазии да бъдат действителност ", съобщи пред БНР Илиана Маринова от самодейността " Системата ни убива ".

Първият образователен ден беше във фокуса на изявленията от спонтанната протестна естрада на площад " Независимост ".

Паралелно с това на стената на постройката на Народното събрание бяха прожектирани телевизионни участия на премиера Бойко Борисов и на водача на партия " Воля " Веселин Марешки, който ден по-рано получи неоправдателна присъда.

Обстановката беше спокойна по време на целия сегашен митинг в София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР