Протестиращи с плакати Искаме вода!, Къпането забранено, Къде е държавата?

...
Протестиращи с плакати Искаме вода!, Къпането забранено, Къде е държавата?
Коментари Харесай

Протестиращи излязоха на пътя Добрич-Силистра

Протестиращи с плакати " Искаме вода! ", " Къпането неразрешено ", " Къде е страната? " излязоха на пътя Добрич-Силистра поради проблеми във водоснабдяването.

Жители на село Алцек се събраха в центъра на село Хитово дружно с локални хора и минаха със флагове и празни туби неведнъж по пешеходната пътека на пътя в опит да спрат автомобилния трафик. " Чешмите са сухи от 26 декември предходната година и от този момент Алцек, в което живеят 500 души, е без вода ", съобщи кметът на селото Акиф Салим, като добави, че водоподаването е нередовно от 2019-а, когато той е встъпил на поста. " За детската градина носим вода от естествените чешми отвън селото, а би трябвало четири пъти дневно да се подготвя храна, да се дезинфекцира, да се мият тоалетни ", разказа обстановката в детското заведение в Алцек учителката Валентина Жекова. Майката на три деца Антоанета Антонова сподели, че 9-годишният й наследник от дълго време не желае да се къпе в корито и добави, че в 21-и век локалните хора не могат да употребяват бойлери и автоматизирани перални.

В над 50 на 100 от селищата в Добричката община, които наброяват 68, са с нарушено водоподаване, съобщи на митинга кметът на общината Соня Георгиева като уточни, че всеки ден подават информация във " ВиК " и в регионалната администрация. Местните хора се съмняват, че освен пораждат повреди, само че няма обикновено налягане, тъй като помпите за рандеман на вода не се пускат.

От " ВиК " -Добрич към този момент обявиха в мнение, че са отстранени повреди по захранващ тръбопровод към двете села. Водното сдружение прецизира, че в Хитово клиентите са натрупали 12 649 лв., а в Алцек - 29 000 лв. отговорности, само че водоподаването към нито едно домакинство не е прекратено.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР