Протестиращи, придружени от деца, нахлуха в зоната за сигурност на

...
Протестиращи, придружени от деца, нахлуха в зоната за сигурност на
Коментари Харесай

Протестиращи нахлуха на полигона в Црънча час след премиера

Протестиращи, съпроводени от деца, нахлуха в зоната за сигурност на полигона в село Црънча по време на стрелбата на снайперистите, които имат готова проява за Деня на храбростта на Гергьовден. Само преди по-малко от час преди тях на място бе министър председателят Бойко Борисов, който беседва с военните.

Ситуацията провокира заплаха и се наложи спецчастите на полигона да пресечен своята пукотевица, която изобразяваше антитерористична проява.

Цивилните нарушиха разпоредбите за сигурност, защото бяха покрай мястото, откъдето стреляха снайперистите, заяви бТВ. Те пристигнали на място, защото разбрали, че министър председателят Бойко Борисов е там за празненствата. А митингът им е бил обвързван с гората в съседство, която, по думите им, се продава по 2-3 лева на декар.

Включи се полиция, която върна хората в Црънча.

" Тази гора не е в региона на този полигон, тя е в различен регион. По никакъв метод техните претенции нямат връзка с българската войска. Приемам подобен акт като жестоко пренебрежение към настоящата българска армия, към ветераните, отдали живота и силите си за просперитета на армията и войните, поради които съществува нашата татковина. Тези 5-6 индивида са индивидуален случай, те показват неодобрение към пазарджишкия кмет, което няма връзка с нас ", разяснява ген. майор Явор Матеев, който водеше демонстрациите в Црънча.

Преди да спрат демонстрациите - там военните посочваха по какъв начин се обезврежда движеща се цел и обект, хванат от терористи.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР