Протестиращи блокираха входа и изхода за камиони на граничния контролно-пропускателен

...
Протестиращи блокираха входа и изхода за камиони на граничния контролно-пропускателен
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха ГКПП „Дунав мост“ при Русе

Протестиращи блокираха входа и изхода за камиони на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „ Дунав мост “ при Русе.

Причина за неодобрение са километричните опашки от тежкотоварни транспортни средства в региона на граничния пункт, които затрудняват придвижването на жители по пътя Русе – Мартен и назад.

Хората завяват, че би трябвало да се откри съществено решение на казуса, защото дистанцията от пет-шест километра се изминава за над час, когато има запушване от камиони. Това им пречи да отидат обикновено на работа.
 Българска телеграфна агенция
Единствено изходът за коли от България към Румъния не е блокиран.

Минавам по пет-шест пъти дневно в този сектор и към този момент нямам нерви. От индустриална зона „ Тегра “ до „ Дунав мост “ са към 5 км, като от време на време ми лишава час и половина, с цел да измина това разстояние.
 Българска телеграфна агенция
Причината е, че има камиони, които стопират на средата на пътя и блокират придвижването, сподели Ивайло Великов от град Мартен, който е един от протестиращите. По думите му е извънредно време този проблем да бъде решен. Този проблем е от доста време. Всеки ден сме в запушване, съобщи различен от протестиращите - Пламен Петков.

Сред протестиращите беше кметът на Мартен Димо Тонев. Спонтанно се събрахме. Искаме някой да ни чуе и да се придвижваме обикновено. Пътят Русе – Мартен се е трансформирал в паркинг за камиони.
 Българска телеграфна агенция
Вчера не чухме от заместник-министрите ограничения, които ще решат казуса дефинитивно, сподели Тонев.

Заради казуса с трафика на камиони през вчерашния ден на граничния пункт пристигнаха трима заместник-министри – на вътрешните работи, на районното развиване и благоустройството, и на превоза. Решено бе да се разшири периметърът за прекъсване на камиони навътре в страната, с цел да се облекчи трафикът при Русе.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР