Протестирам срещу намерението на Продължаваме промяната да даде София-област при

...
Протестирам срещу намерението на Продължаваме промяната да даде София-област при
Коментари Харесай

Скандали за депутатски места тресат коалицията ПП-ДБ

Протестирам против желанието на " Продължаваме промяната " да даде София-област при идните избори на " Демократична България ", съобщи в предаването " Тази неделя " на Би Ти Ви някогашният началник на организацията по горите и ексдепутат от " Промяната " Александър Дунчев.

Той посочи, че Кирил Петков му предложил да е втори в листата на обединението ПП-ДБ в София-област, което било недопустимо. И добави, че не било правилно изказванието на Петков, че Дунчев и екипът му се отказвали от присъединяване в изборите.

" Ние не сме се отказали, а протестираме против един опит да бъде дадена София-област на Демократична България с едно безпринципно решение, без въобще да се регистрира спецификата на София-област и напъните, които са положили хората и екипа да отвоюват тази област от мафията, превзела общините там ".
Дунчев не бил склонен с това листите за идните избори да се подреждат по конюнктурни аргументи. В тях трябвало да се поставят млади и кардинални хора, които да правят работа.

" Или обединението Демократична България и Политическа партия си ревизират решението и да върнат водачеството в София-област на Политическа партия, или нашият екип си потегля и да си търсят и други хора и други претенденти. Те постановат модел, против който се борим – да сложим наши хора някъде, без значение кой какво е правил ", сподели още той.

В София-област екипът на Дунчев посочил по какъв начин би трябвало да се прави смяната с битката си с дървената мафия и локални феодали в дърводобива. А в този момент се предложило да се създадат безпринципни взаимни отстъпки, които Дунчев не можел да одобри. Поради това отказал да води листа в различен изборен регион.

Според Дунчев сходни сделки показвали, че има задкулисие в " Промяната ". Партията трябвало да води листата в София-област, а самият Дунчев нямал искания той да е на първото място. Ако няма решение Политическа партия да води листата, Дунчев щял да опише за всички старания за смяна на " Промяната ", тъй като не ставало въпроса за вътрешнопартийни борба, а за смяната на България. Дунчев щял да продължи битката  против мафията, даже в случай че се наложи да напусне " Промяната ".

 

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР