Протести започнаха в Индонезия, заради момиче, изнасилвано от брат си

...
Протести започнаха в Индонезия, заради момиче, изнасилвано от брат си
Коментари Харесай

Аборт на момиче, изнасилвано от брат си, подпали Индонезия

Протести започнаха в Индонезия, поради момиче, изнасилвано от брат си и вкарано в пандиза поради аборт, написа "Гардиън ".

Активисти внесоха тъжба против трима съдии в Суматра, които осъдиха момичето на 6 месеца затвор за незаконен аборт след неведнъж обезчестяване. Съюз за отбрана на правата на дамите и деятели за отбрана на децата се срещнаха с членове на Индонезийската съдийска комисия в Джакарта. Те приканиха съдиите за следствие, наблягайки, че решението против момичето е "груба неправда ".

15-годишното момиче в провинция Джамби беше наказано на 6 месеца затвор от областен съд по-рано този месец, откакто е направило аборт в осмия месец на бременността.

Абортът в Индонезия е противозаконен. Единствено се разрешава при избрани условия - в случай че животът на родилката е под опасност или е изнасилена, само че единствено в първите 40 дни на бременността.

Полицията арестувала брата и сестрата през юни, откакто управляващите откриха плода в ферма за палмово масло. Нейният 17-годишен брат разказал пред полицията, че осем пъти е изнасилил сестра си от септември 2017 година Той споделил, че е гледал порно и това го е предиздвикало да посегне на сестра си. 17-годишният е наказан на две години затвор за полово нахлуване против малолетен. Майката е упрекната, че е помогнала на щерка си да направи аборт.

Активисти приканиха държавното управление да преразгледа решенията за наказание на малолетни, аргументирайки се, че момичето в този случай е жертва. Случаят е необятно отразяван от медиите в страната. Правителството е подложено на критика, че санкционира жертвите вместо да им оказва помощ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР