Протести срещу умъртвяване на домашни прасета се провеждат днес в

...
Протести срещу умъртвяване на домашни прасета се провеждат днес в
Коментари Харесай

Протести срещу умъртвяване на прасета в Ямболско и Сливенско

Протести против умъртвяване на домашни свине се организират през днешния ден в областите Ямбол и Сливен.Съгласно заповедта на Централния епизоотичен щаб в 20 километровите санитарни зони към индустриалните свинеферми, прасетата в персоналните стопанства би трябвало да бъдат унищожени от притежателите до 2 август.

Крушаре, Сливен

В момента остава блокиран пътят сред Ямбол и Сливен в региона на село Крушаре. Напрежението ескалира и хората препречиха придвижване, макар, че нямат позволение за това. С тях беседва шефът на регионалната дирекция за сигурност на храните в Сливен, само че не съумя да ги убеди.

По-рано през днешния ден митинг имаше и в Ямбол. Той е ориентиран против избиването на животните в персоналните стопанства. Хората считат, че това е свръхмярка и обстановката не е огледана от всички страни.
Росен Русев - кмет на с. Безмер: Мнението на множеството хора, които отглеждат животни и са постоянни - маркирани и регистрирани в някакъв вид плантация, не виждам те с каво са по-различни от огромните ферми. Стамен Митев - с. Безмер: С какво е моето прасе по друго от това на фермерите, на огромните ферми на които ще им платят обезщетение, а на моите без потвърдена чума ще влязат в двора да го умъртвят. Жена: Искам да се изследва прасето ми, в случай че има болест тогава да се убива. Щом няма потвърдена болест, по какъв начин по този начин ще се убива?  Над 30 села в Пазарджишко готвят митинг против ограниченията за чумата по свинете Над 30 села в Пазарджишко готвят митинг против ограниченията за чумата по свинете
Над 30 села в пазарджишка област бойкотираха крайните превантивни ограничения против африканската чума по свинете и няма да спомагат на управляващите за възнамерява...
Още по тематиката Разпространение на Африканска чума по свинете у нас
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР