Протести срещу стратегията на президента на Бразилия Жаир Болсонаро за

...
Протести срещу стратегията на президента на Бразилия Жаир Болсонаро за
Коментари Харесай

Бразилци протестираха срещу Болсонаро заради Covid-19

Протести против тактиката на президента на Бразилия Жаир Болсонаро за битка с коронавирусната пандемия бяха проведени в минимум 16 града в страната, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Десетките хиляди събрали се носеха плакати като " Болсонаро вън " и " Импийчмънт в този момент ". Популярността на президента спадна внезапно по време на коронавирусната рецесия, при която починаха близо 460 000 души. Крайнодесният водач омаловажи тежестта на рецесията, отхвърляше носенето на маски и изрази подозрения за значимостта на имунизациите.

Протестите бяха проведени от леви политически сили, профсъюзи и студентски асоциации. В столицата Бразилия и в Рио де Жанейро те минаха спокойно, само че в североизточния град Ресифе полицията употребява сълзотворен газ и гумени патрони.

Повечето протестиращи носеха маски и се опитваха да съблюдават разпоредбите за обществена отдалеченост, не постоянно сполучливо, отбелязва Ройтерс. Те приканиха и за по-бързи имунизации в цялата страна.

Според протестиращите голям брой смъртни случаи е можело да бъдат избегнати, в случай че държавното управление беше почнало по-бързо имунизационната акция. Освен това те упрекват президента, че поддържа изсичането на амазонските гори, насилието и расизма, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР