Протести ще залеят улиците, ако приемат системата за "бонус-малус" в

...
Протести ще залеят улиците, ако приемат системата за "бонус-малус" в
Коментари Харесай

Шофьори готвят масови протести срещу системата бонус-малус

Протести ще залеят улиците, в случай че одобряват системата за "бонус-малус " в настоящия му тип. На пътя ще излязат мотористи, инструктори с образователните коли, превозвачи, автобусни компании и сдружението на водачите. За това предизвестиха пред медиите от сектора на обща конференция, на която се оплакаха от гаврата, която си създали през вчерашния ден с тях институциите по време на публично разискване. Когато пристигнало време за въпроси, представителите на КФН и на страната си били тръгнали.

Недоволните водачи от дейностите на Комисията за финансов контрол (КФН) настояват, че наредбата облагодетелства единствено джоба на застрахователите. Преди митинга от сектора ще напишат писмо до премиера Бойко Борисов.

,,Въпросите ни ще бъдат изпратени до премиера Борисов, който, за жалост, не е слънце да огрее на всички места ", сподели Магдалена Милтенова, притежател на автобусна компания.

Тя не счита, че всеки проблем в страната би трябвало да се взема решение с митинги, само че в случай че не бъдат чути проблемите от отсрещната страна, ще се стигне и до тях.

,,Ще отправим зов към премиера и във връзка с политиките, които ГЕРБ ползва, тъй като администрацията се държи като едноличен притежател, а суверенът е народът. Администрацията е да работи в полза на народа ", съобщи Милтенова.

,,Не можем да живеем единствено с митинги. Те ще опитат още веднъж с разговор, преди да подхващат крайната мярка. Ако не ни чуят, ще ни видят на улицата ", закани се тя от името на 50 автобусни компании.

Формулата с критериите, по която ще санкционират водачите с нарушавания, били комерсиална загадка, а гръцкият съветник бил определен съгласно закона, чули от КФН в отговор на въпросите си представителите на сектора. Тайна били и парите, които са му платени от КФН за услугата. Като цяло сме срещу "бонус-малус " системата, тъй като тази система е доста от дълго време отхвърлена в множеството страни, акцентираха недоволните.

,,Бонус-малус е само в полза на застрахователите ", съобщи Йонко Иванов. И перифразира жалбата на задържаните Баневи отпреди години.

,,Застрахователите ще останат на самолета - няма да им се наложи да слизат от Майбаха. Това са едни компании, които се изхранват от компенсациите на водачите ", заключиха от сектора. И подозират, че всички от управлението на КФН работят в интерес на застрахователите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР