Протести се състояха в няколко града в страната. Хората изтъкват

...
Протести се състояха в няколко града в страната. Хората изтъкват
Коментари Харесай

Как протекоха протестите в някои градове в страната?

Протести се състояха в няколко града в страната. Хората акцентират разнообразни аргументи за неодобрение, само че упорстват за по-висок стандарт на живот, в Добрич се оповестиха за мажоритарен избор, а в столицата се организира и митинг в отбрана на отстранения кмет на " Младост " Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова.  
 митинги dariknews.bg
За четвърти следващ уикенд в Добрич се състоя протестно авто-мотошествие на недоволни от държавното ръководство и политическата система. Протестиращите се оповестиха за мажоритарен избор. Автомобилите и мотоциклетите на недоволните обиколиха главните булеварди на Добрич с надути клаксони. Те бяха съпровождани от полицейски коли. На някои от основните места в града се получиха тапи.
 

 митинги dariknews.bg
Протестно автошествие имаше и в Шумен, като недоволните се събраха към 11 часа пред Арена Шумен. Протестиращите започнаха автошествие през града и блокираха краткотрайно кръстовище в Шумен.-->
 

 митинг Разград Dariknews.bg
Рехав митинг в събота имаше в Разград, където на плануваната за  11.00 часа демонстрация на неодобрение пред локалния музей се събраха едвам трима протестиращи, които за интервал от половин час набъбнаха до петима.

Малко по мащаб бе плануваното автошествие в столицата, като съгласно разнообразни данни в него са се присъединили сред 15 и 30 автомобила. Протестната проява бе запланувана с два лъча от коли, тръгващи от „ Люлин ” и „ Младост ” и събиращи се в центъра, на пл. " Александър Батенберг ".
 митинги София БГНЕС
Една от организаторките на митинга, представена от БГНЕС изясни, че плануваното автошествие се е осъществило единствено от „ Люлин “ до центъра на столицата, тъй като в „ Младост “ не е отишла нито една кола.
 митинги София БГНЕС
Преди това стотици се събраха и на шествие в отбрана на отстранената кметица на Младост Десислава Иванчева и заместничката ѝ - Биляна Петрова. Маршът беше проведен от гражданската самодейност " Правосъдие за всеки ". Шествието мина умерено и под засилено полицейско наличие, оповестява.
 митинги София БГНЕС
Шествието стартира от НДК и завърши пред Съдебната палата. А присъстващите носеха табели с думите " независимост " и  " право ". Според уредниците претекстът за шествието са тежкия развой и нарушените цивилен права на двете дами. Те акцентират и обстоятелството, че все по-малко хора у нас имат вяра в институциите и в справедливостта.
 митинги София БГНЕС
Протести са планувани в някои градове за 25 ноември.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР