Протестът срещу зеления сертификат и ограничителните COVID мерки, организиран от

...
Протестът срещу зеления сертификат и ограничителните COVID мерки, организиран от
Коментари Харесай

Протестно шествие срещу COVID мерките в центъра на София

Протестът против зеления документ и ограничаващите Коронавирус ограничения, проведен от Политическа партия " Възраждане " прерасна в шествие.

Демонстрантите се насочиха на протестно шествие от постройката Министерския съвет до постройката на Парламента, след зов на ръководителя на партията Костадин Костадинов. 

Хронология на недоволството: 

Протестът стартира след 11:00 часа в " триъгълника на властта " - сред постройките на Министерския съвет, някогашния " Партиен дом " и Президентството. Демонстрантите се оповестиха против зеления документ и Коронавирус ограниченията, макар че властта разгласи преди дни, че планува поетапно облекчение на ограниченията и документа. 

Още при започване на недоволството министър-председателят Кирил Петков отиде пешком от Парламента до мястото на митинга и се обърна към стачкуващите. „ Знаете ли за какво съм тук при вас? Защото е значимо, в случай че желаеме да има смяна в тази страна, да работим дружно . Аз съм ходил на доста митинги “, сподели още той, само че беше пресечен от освирквания. " Аз съм тук, с цел да чуя вашите рецензии ", сподели още министър председателят. Той напомни, че ръководещите възнамеряват цялостно отпадане на зеления документ у нас, само че стачкуващите започнаха да скандират " Още през днешния ден! ".  

След това думата взе и ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов, който настоя с изключение на за неотложно отпадане на зеления документ, за унищожаване на детските проби в учебно заведение, както и на наложителните маски. 

Исканията му бяха подкрепени и от доцент Атанас Мангъров, който също поддържа митинга. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР