Протестът на служителите от Великотърновския затвор започна към 8 часа

...
Протестът на служителите от Великотърновския затвор започна към 8 часа
Коментари Харесай

Започна протестът на служителите на затворите

Протестът на чиновниците от Великотърновския затвор стартира към 8 часа през днешния ден

"Чашата преля по тази причина, че за следващ път ни лъжат с индексирането на трудовите хонорари, които вървят с инфлацията в страната, неприятните условия на труд, материалната база също е доста зле. Има дефицит на фрагменти, обаче няма свободни щатни места ", сподели един от протестиращите, представен от.

"При нас не е прелестно да излизаме на митинги, само че към този момент ни се постанова до краен лимит ", добави различен.

"Нямаме изискванията къде да се храним, нямаме изискванията къде да почиваме, изобщо доста, доста други работи, които не са направени за нашата работа. Може би арестуваните са по-добре от нас ", сподели трети техен сътрудник

Надзирателите от пандиза във Враца поддържаха митинга, като към 8 часа се събраха пред постройката, с цел да изразят настояванията си за нарастване на възнагражденията. Като основен проблем те подчертаха дефицита на надзиратели и настояха за назначението на още хора на тази служба.

Десетки надзиратели, служители на реда и пожарникари стачкуват пред женския затвор в Сливен, добавя.

Те още веднъж упорстват за индексация на възнагражденията, съобразено с % на инфлация, за договаряния по нарастване на обществените заплащания с непрекъснат темперамент, за увеличение на щатната бройка.

"Като втора точка от нашите претенции сме сложили нуждата от промени ", сподели пред публицисти Цветан Михайлов, секретар на Управителния съвет на Синдиката на чиновниците в пандизите в България. Държим те да се случват в изискванията на бистрота с присъединяване на представители на синдикалните организации. Като чиновници на терен имаме нужния на практика опит и можем да подкрепяме този развой, в който да бъдат изчистени проблеми, както във връзка с политиката на приходите, по този начин и по отношение на корупционнните практики, слабостите във връзка с кариерното израстване, ръководство на работната мощ, пороците в публичните поръчки ". Михайлов напомни, че чиновниците са в протестна подготвеност от февруари, като имаше митинг пред Народното събрание и пред Министерството на финансите, а от 27 май излязоха с ленти „ Продължаваме митинга “.

"Реално видяно няма промени или те се вършат на парче ", сподели Николай Стоев, ръководител на Синдикат на чиновниците на Министерство на вътрешните работи в Сливен. "Няма цялостна визия по какъв начин би трябвало да наподобява полицията, по какъв начин би трябвало да работи. Не ни харесва дори метода, по който ние работим ", добави той. И уточни, че измежду настояванията е възстановяване на материално-техническата база.

Служителите на Министерство на вътрешните работи са разочаровани, че ръководещите не са изпълнили обещанието си работещите да имат право на глас и да вземат участие в реформирането на бранша. Стоев добави, че има съкращения в бранша, които също не са съгласувани с тях.

Не сме съгласни службата за пожарна сигурност да бъде извадена от Министерство на вътрешните работи, съобщи Росен Георгиев от синдиката на РД "ПБЗН " в Сливен. Той сподели, че не е ясно какво следва и при какви условия, и добави, че промяна без средства няма по какъв начин да бъде осъществена. "Най-важно е да се обезпечи финансовият и човешкият запас. При състояние, че няма ясна и съответна визия за това какво ще се случи, за нас е по-добре да останем в Министерство на вътрешните работи ", безапелационен бе той.

От синдикатите предизвестяват, че в случай че няма развиване по поставените въпроси, на 12 юни ще има народен митинг в София.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР