Протестът е срещу бездействието и даже активното съдействие на компетентните

...
Протестът е срещу бездействието и даже активното съдействие на компетентните
Коментари Харесай

Рибари: Искаме природа и реки, стига с тези ВЕЦ-ове

Протестът е против бездействието и дори дейното подпомагане на способените органи по запазване на околната среда и водите отпред със самото Министерство на околната среда и водите, написа в известието.

Това ще е следващият митинг на сдружението.

Всяка година понижават рибни популации, унищожават се прелестни реки и се замърсява питейната вода, показват от сдружението.

"Нови ВЕЦ-ове никнат като гъби, замърсяванията са всекидневие, а под благовидното "почистване " на речните корита, продължава безмилостно да се изсича крайбрежната растителност. Вместо тези дървета да се пазят, тъй като укрепват крайбрежията, се прави индустриален дърводобив, а вършините от тях се натрупат в реките, единствено с цел да ги задръстят по-качествено ", написа в известието.

От сдружението пишат, че под комплекса "Цанков камък " река Въча е пресушена, а с позволение на Министерство на околната среда и водите, се позволи построяването на пети следващ Водноелектрическа централа на Градевската река, която към този момент ще тече единствено в тръби.

Целта на събитието е да бъде осведомено обществото, че у нас, по виновност на Министерство на околната среда и водите, няма да бъдат реализирани задачите на Рамковата Директива за водите на Европейски Съюз, декларират още от сдружението.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР