Протест в Галиче се организира с искане за изселване на

...
Протест в Галиче се организира с искане за изселване на
Коментари Харесай

След трагедията в Галиче местните искат изселване за фамилията на убиеца

Протест в Галиче се провежда с искане за изселване на семейството на младежа, арестуван за убийството на 18-годишното момиче, като жителите на селото се събират в центъра, предава bTV.

Хората се проведоха в обществените мрежи. Те желаят доживотна присъда за килъра и смяна на закона.

Те недоумяват по какъв начин за такова ликвидиране присъдата може да е от 5 до 12 година затвор. Жителите на Галиче обявиха, че сега в селото няма напрежение, само че такова ще се сътвори, когато след 5 година килърът излезе от пандиза.

Бащата на 18-годишната Андреа съобщи, че закон, който пази убийците, не е закон.

" Ние страна нямаме. Законът би трябвало да се промени ", настоя той.

Днес е погребението на Андреа и на него ще участва цялото село.

Полицейското наличие в Галиче беше засилено след убийството, с цел да се успокоят хората и с цел да се върнат редът и спокойствието в селото, сподели в изявление за БНР кметът Страхил Стоянов.

Той разяснява, че към този момент не се усеща някакво напрежение в роднините на обвиненото за убийството 17-годишно момче, както и измежду останалите поданици на Галиче, които имат към момента непораснали деца.

Кметът сподели, че обвиненият за убийството има присъда от предходната година, само че не знае каква е тя.

" Трябва да има съгласуваност сред органите на реда и кметовете на обитаеми места, защото те най-добре познават хората ", добави Страхил Стоянов.

Делчо Митев, ръководител на Сдружението на кметствата в България, от своя страна сподели, че на среща в Дирекцията на полицията през март е бил подложен въпросът за засилено полицейско наличие в дребните обитаеми места, както и за слагане на камери на невралгичните места. Той показа, че в село Брягово, където е кмет, има камери, само че видеонаблюдението би трябвало да бъде разширено.

" Ако младшите полицейски инспектори отделят повече време на дребните обитаеми места, за които дават отговор, а не стоят повече време в общинските центрове, където са полицейските ръководства, няма да има такива убийства като това в Галиче ", сподели още ръководителят на Сдружението на кметствата в България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР