Протест срещу организацията на движението в столичния квартал Света Троица.

...
Протест срещу организацията на движението в столичния квартал Света Троица.
Коментари Харесай

Столичани на протест срещу еднопосочното движение в кв. Света Троица

Протест против организацията на придвижването в столичния квартал " Света Троица ". Недоволните настояват, че въвеждането на повече еднопосочни улици е провокирало безпорядък в трафика, предава.

Новата организация на придвижване е направена след гледище от жители за повече места за паркиране, отвръщат от районната администрация.

Живущите упорстват част от знаците да бъдат отстранени, тъй като огромна част от тях не могат да стигна до домовете си. На тях им се постанова да заобикалят, а доста постоянно стигат и до следващия знак за неразрешено придвижване по пътя.

" Това е цялостен безпорядък. Улица " Русе " ненапълно е в едната посока, след това става в противоположната, а по-късно още веднъж се обръща. Това е по този начин съвсем два месеца. Тези знаци са изцяло рискови. Преди имаше знаци за преимущество, а в този момент ги няма и е рисково ", показа Методи Лепоев.

От Общината са съобщили, че знаците са сложени след направена компютърна симулация. Практиката показвала, че знаците не се съблюдават, тъй като на хората не им се заобикаля, споделят живущи в квартала. Те приканват знаците да бъдат отстранени и да се намерения за различен метод, по който да се уреди казусът с местата за паркиране.

" Улиците, тротоарите - тук нищо не е пипнато. За какво ни бяха тези знаци? Нека кметът да каже за какво беше това нужно и за какво бяха изхабени тези средства ", пита жителка на квартала.

Има информация, че на 12 януари ще се организира публично разискване и в случай че живущите не са съгласни, знаците ще бъдат отстранени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР