Протест срещу изграждането на ВЕЦ Орнич на Мусулска река организират

...
Протест срещу изграждането на ВЕЦ Орнич на Мусулска река организират
Коментари Харесай

Екопротест срещу изграждането на ВЕЦ-ове започват в Босилеград



Протест против построяването на Водноелектрическа централа " Орнич " на Мусулска река провеждат в Босилеград, оповестиха от предприемчив цивилен комитет „ ЕКО КРАИЩЕ ”. Община Босилеград е разрешила построяването на 22-те дребни хидроцентрали,  което ще провокира екопроблеми и нарушение на биоравновесието в региона, оповестиха уредниците.

Местни природозащитници са подали сигнал до Строителната ревизия в общинското ръководство в Босилеград с искане да спре противозаконните съгласно тях строителни работи по коритото на Мусулска река, заради застрашаване на предпазена територия като обиталище на предпазени растителни и скотски типове и изключително на планинска пъстърва и речен рак, които са в Червената книга на застрашени типове.



В сряда на 19 май в 16 часа локално време „ ЕКО КРАИЩЕ ” ще провежда цивилен екологичен митинг в село Мусул на Мусулска река в местността „ Орниче ” против построяването на водна електроцентрала и заличаване на околната среда. 

От Общината обявиха, че при проектирането на  Водноелектрическа централа „ Орниче ” са спазени всички нужни условия и са получени необходимите  позволения. Природозащитни организации, цивилен сдружения, риболовци и фенове на природата стартират митинги, с цел да пазят природата и реките от недобронамерените и нагли вложители, както с показват уредниците.

В Сърбия има мощно екологично придвижване против безконтролното създаване на дребни ВЕЦ-ове на планинските реки, разясняват по Босилеградско.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР