Протест. Снимка: Искра.бг В 11:00 часа днес съдебни служители, следователи и

...
Протест. Снимка: Искра.бг
В 11:00 часа днес съдебни служители, следователи и
Коментари Харесай

Магистрати на протест след атентата срещу Гешев: Целта беше физическо ликвидиране на главния прокурор

Протест. Снимка: Искра.бг

В 11:00 часа през днешния ден правосъдни чиновници, следователи и прокурори излязоха пред правосъдните покои в страната. Целта на митинга е да покаже единение против опитите да бъдат сплашени, подчертаха от организацията на магистратите.

Решението им е било взето, откакто информацията за обикаля медийното пространство. Те са решили да споделят непримиримостта си против невижданата съгласно тях по своята смелост и размери офанзива против правораздаването и националната сигурност .

По този метод прокурорите желаят да покажат нетърпимостта си към непрекъснатите офанзиви от страна на стопански кръгове, политици и от адвокатските среди .

Бургаските магистрати също демонстрираха недоволството си. Те споделиха пред публицисти:

„ Изразяваме нашето отвращение от този противен терористичен акт, който стана през вчерашния ден. Това не е единствено нападение против господин Гешев, а против Прокуратурата като институция. Ние показваме нашата съпричастност поддръжка към основния прокурор и неговите близки. “

„ Когато се работи за съблюдаване на законите и за правата на елементарните хора и не за ползите на избрани групи, обикновено е да се ангажира власт и пари против тебе. Като не съумяха да го отстранят по законен метод в този момент се пробват да го създадат физически “ , разясниха бургаските магистрати. Те са безапелационни:

„ Целта беше физическо очистване на основния прокурор. “

Повече по тематиката чуйте във видеото :

Припомняме ви, че през вчерашния ден основният прокурор и фамилията му бяха цел на терористичен акт . Взривът е бил със мощ към 3 кг тротилов еквивалент е преместил бронираната колата с Иван Гешев вляво и е забил голям брой осколки в дърветата.

Магистратите се сплотиха, че това е посягане против държавността .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР