Протест след смъртта на 29-годишната родилка в Русе, за която

...
Протест след смъртта на 29-годишната родилка в Русе, за която
Коментари Харесай

След смъртта на родилката в Русе: Медицинското заключение е белодробна емболия

Протест след гибелта на 29-годишната родилка в Русе, за която ви разказахме през вчерашния ден. Ивелина Маринова умря часове след раждането на второто си дете в АГ-комплекса в болница " Канев ".

Семейството и другари на умрялата пристигнаха пред болничното заведение. Те настояват, че личният състав не е обърнал внимание на недоволствата ѝ, че не се усеща добре, и че това е довело до съдбовния излаз. 

През нощта споделила, че има потребност от помощ

Медицинското умозаключение е белодробна емболия.

“Все още не са ми дали документ от аутопсията. Казах - по какъв начин по този начин го решихте това нещо, след както нямам документ от аутопсията ”, сподели брачният партньор на Ивалина - Мартин Симеонов.

Роднини демонстрираха чатове от интензивното поделение, където Ивелина е била настанена след раждането със секцио.

Близки на 29-годишната жена влязоха в болничното заведение, с цел да изискат пояснения от лекарите

Откъс от чата с Ивелина в последните часове демонстрира сестра ѝ Искрена Симеонова: “Аз крещя – доста ме боли, доста ме боли, и тя – разбрахме, момиче, млъкни към този момент, ще си загубиш матката ”.

“Много хора са възмутени, покъртително е, гнусно е, принудително този живот да бъде лишен и тези деца да порастват без майка и това младо момче на 25 години да остане вдовец ”, сподели близка на фамилията Елица Димитрова. 

Близките потърсиха отговори от болничното заведение.

Директорът на болничното заведение съобщи, че е почнала вътрешна инспекция

“Имаме доказателства, че вашите служителки спят по време, когато родилката има страшни болки, а тя сега вашата служителка хърка ”, описа свекърът на Ивелина.

“В момента върви вътрешна инспекция по случая, чака се експертна инспекция от медицинския одит, на който ще бъде показана цялата документи. Ние нищо не желаеме да прикриваме, околните държаха да бъде освободено тялото, ние държахме да има аутопсия ”, съобщи шефът на УМБАЛ " Канев " - Русе Иван Иванов.

Очаква се резултатите да излязат до 20 дни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР