Протест с песни в Брюксел в подкрепа на президента на

...
Протест с песни в Брюксел в подкрепа на президента на
Коментари Харесай

Протест с песни в Брюксел подкрепя Мадуро

Протест с песни в Брюксел в поддръжка на президента на Венецуела Николас Мадуро. Около двайсетина души се събраха пред Европейския парламент на мирна проява за протичащото се във Венецуела.

Те скандираха на площад Люксембург " Да живее Мадуро ". Протестиращите развяваха и знаме със сърп и чук . Протестиращите в Брюксел упрекват Съединени американски щати за преврата във Венецуела.
 35 починали и 850 арестувани след седмица митинги във Венецуела
35 починали и 850 арестувани след седмица митинги във Венецуела

За това сигнализират неправителствени организации

Венецуела се намира в невиждана рецесия, след следващи цивилен неспокойствие, провокирани от икономическия колапс в страната. Миналата седмица ръководителят на Народното събрание Гуайдо се разгласи за краткотрайно изпълняващ длъжността президент на Венецуела.

Гуайдо бе приет от Съединени американски щати, Канада и районни сили. Няколко европейски страни постановиха ултиматум на Мадуро, че в случай че не провежда предварителни парламентарни избори до 8 дни, ще признаят Гуайдо. Австралия стана следващата страна, която призна Гуайдо. Израел направи това след експлицитната молба на Съединени американски щати. Мадуро има поддръжката на Куба, Иран, Китай и Русия, като последните две страни блокираха резолюция на Организация на обединените нации против Мадуро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР